potřebujeme:
Těsto
1OO g Cukru moučka
2 Vejce
2 Balíčky čokoládového pudingu
1/5 Prášku do pečiva
100 ml Oleje
Krém
1 Banán
4 Vrchovaté čajové lžičky kakaa
1 Želatinový stužovač Dr. Oetker( já jsem dala želatinu bo vždycky ten stužovač zapomenu koupit, nebo ho v krámě nenajdu :D)
30 g Cukru moučka
2 Smetany ke šlehání (šlehačky)
Náplň
3 - 4 Banány dle potřeby
1. Nejdříve si uděláme těsto.
V míse si smícháme moučkový cukr, puding (sypký - Nevaříme ani nic!!!) a prášek do pečiva - pak vmícháme vejce a olej - míchám to ručním šlehačem jde to nejlíp .
Vymažeme formu tukem a vysypeme hrubou moukou. Používám formu o průměru 26 cm. Je tak akorát na to. Nalijeme těsto do formy a dáme péct na 180 ° do předehřáté trouby cca na 20 min.
Mělo by to stačit.
2. Zatím co se peče korpus uděláme si krém.
Ušleháme obě šlehačky do tuha. V mícháme do něj stužovač podle návodu na obalu popř. tu želatinu ( převařím vodu vypnu a nasypu cca půl sáčku a zamíchám - též podle návodu) Mícháme mixérem alespoň 2 minuty, aby se to pořádně proňahňalo. Přidáme 30g cukru, nebo víc podle chuti jak kdo má rád, ale banán je dost sladký takže dávámmjen tech 30. V mixéru rozmixujeme banán a nakonec přidáme kakao. Krém dáme asi na 30 minut odležet do lednice.
3. Když je korpus upečený necháme vychladnout.
Potom ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Do vydlabaného korpusu dáme banány rozkrájené na půlky. Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným zbytkem co jsme si připravili a máme hotovo :)
Dort dáme do lednice odležet alespoň na 3 hodiny.
Dobrou chuť :)
Já jsem si vždycky myslela, jak je Krtkáč složitej a teďka mám úplně radost, že není <3 takže hned zítra ho zkoušim :))
OdpovědětVymazatPrávě, že není :) Zkus a pak napiš jak ti chutnal :)
OdpovědětVymazatto býval můj nejoblíbenější dort, když jsem je ještě jedla! :)
OdpovědětVymazat