pondělí 28. května 2012



Recept:
Krtkův dort

potřebujeme: 
Těsto 
1OO g    Cukru moučka
2              Vejce
2              Balíčky čokoládového pudingu
1/5          Prášku do pečiva
100 ml   Oleje


                                                Krém
                                                1              Banán
                                                4             Vrchovaté čajové lžičky kakaa
                                                1              Želatinový stužovač Dr. Oetker( já jsem dala            želatinu bo vždycky ten stužovač zapomenu koupit, nebo ho v krámě nenajdu :D)
                                                30 g       Cukru moučka
                                                2             Smetany ke šlehání (šlehačky)


                                                       Náplň
                                                       3 - 4 Banány dle potřeby


1. Nejdříve si uděláme těsto. 
V míse si smícháme moučkový cukr, puding (sypký - Nevaříme ani nic!!!) a prášek do pečiva - pak vmícháme vejce a olej - míchám to ručním šlehačem jde to nejlíp .
Vymažeme formu tukem  a vysypeme hrubou moukou. Používám formu o průměru 26 cm. Je tak akorát na to. Nalijeme těsto do formy a dáme péct na 180 ° do předehřáté trouby cca na 20 min.
Mělo by to stačit.

2. Zatím co se peče korpus uděláme si krém.
Ušleháme obě šlehačky do tuha. V mícháme do něj stužovač podle návodu na obalu popř. tu želatinu ( převařím vodu vypnu a nasypu cca půl sáčku a zamíchám - též podle návodu) Mícháme mixérem alespoň 2 minuty, aby se to pořádně proňahňalo. Přidáme 30g cukru, nebo víc podle chuti jak kdo má rád, ale banán je dost sladký takže dávámmjen tech 30. V mixéru rozmixujeme banán a nakonec přidáme kakao. Krém dáme asi na 30 minut odležet do lednice.

3. Když je korpus upečený necháme vychladnout.
Potom ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Do vydlabaného korpusu dáme banány rozkrájené na půlky. Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným zbytkem co jsme si připravili a máme hotovo :) 

Dort dáme do lednice odležet alespoň na 3 hodiny.



Dobrou chuť :)







3 komentáře:

  1. Já jsem si vždycky myslela, jak je Krtkáč složitej a teďka mám úplně radost, že není <3 takže hned zítra ho zkoušim :))

    OdpovědětVymazat
  2. Právě, že není :) Zkus a pak napiš jak ti chutnal :)

    OdpovědětVymazat
  3. to býval můj nejoblíbenější dort, když jsem je ještě jedla! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře! <3