středa 7. listopadu 2012

recept : Šneci z listového těsta na několik způsobů


Na přání vám sem dávám nejjednodušší recept na světě na listové šnečky, které zvládne opravdu každý :)


Rychlé/ Jednoduché / pohoštění pro návštěvu/ Ke kávě či čaji/K večeři / ....

potřebujeme:
1         Listové těsto -  samozřejmě dle množství kolik chceme šneků dělat. Jelikož nás je doma hodně tak dělám minimálně ze dvou těst a i tak je to hned pryč :D
Těsto si většinou koupím někde v obchodě už hotové za 1. mi to ušetří čas a za 2. si nemusím doma dělat tolika nepořádku. Těsto se dá koupit za celkem příznivé ceny.

Náplň :  Záleží jakou náplň chceme dělat. Já osobně je dělám na sladko i na slano.

Sladké varianty: 

  •  Pudinkové - uvaříme si jeden vanilkový pudink dle návodu. Necháme ho chvíli vystydnout a pak přidáme cukr podle chuti. Na předem vyválené těsto nanášíme pudink tak 4 mm vrstva po celé ploše. Poté chytneme na jednom z konců a zabalíme. Vznikne nám z toho taková roládka, kterou pak rozkrájíme na asi 2 cm široké proužky/šneky. Ty poté dáváme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem předehřáté troubě na cca 180 °C  přibližně 25 minut, ale záleží jakou máte troubu. Takže to chce hlídat a až to bude tzv. do zlatova tak to vytáhneme. Necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme jíst :)
  • Ořechové - Nameleme si nejlépe vlašské ořechy ( nebo koupíme už namleté) cca 100 g . Těsto potřeme trochou mléka smíchaného s javorovým sirupem. Stačí opravdu trošku, na to nasypeme po celé ploše ty oříšky a zase opakujeme postup jako u pudinkové varianty - zabalíme - nakrájíme  - natřeme vajíčkem - pečeme - cukrujeme - jíme :)
  • Marmeládové - zase to stejné jen vezmete marmeládu co doma máte nejlépe tedy jahodovou, nebo jakou prostě máte rádi  potřete vyválené těsto a opakujete postup.Jen bych doporučovala slabší vrstvu, aby vám marmeláda nevytekla při pečení na plech.
  • Tvarohové - 1 tvaroh smícháme s jedním vanilkovým cukrem zakápnete trochou javorového sirupu a zase natíráte na předem vyválené těsto.
Určitě je i spousta jiných sladkých variant, ale já nejčastěji dělám právě tyhle.

Slané varianty :
  • Sýrové - Plátky jakéhokoliv sýra ( já nejčastěji používám Goudu, nebo eidam), ale dá se určitě i niva....rozprostřeme na předem vyválené těsto - zabalíme /natřeme vajíčkem /na vrch trochu posolíme /dáme péct.
  • Šunkové/ Slaninové - buď používám Schwarzwaldskou šunku nebo slaninu. Zase rozprostřu na těsto a opakuji stejný postup jako u předchozí varianty.
Myslím, že na tom není rozhodně co zkazit. Tak doufám, že vám bude chutnat.








8 komentářů:

  1. Mňamkaaaa!!! Já tak strašně miluju sladké, vážně, není snad nic co by mi ze sladkostí nechutnalo:)) Nedávno jsem v rámci halloweenu peklad dýňové muffiny s vanilkovým pudinkem a dobrota velká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo sladké to je závislost! Hmm tak ta kombinace dýně s pudinkem zní zajímavě:)

      Vymazat
  2. Děkuju Pandulko! ♥
    Mimochodem, dnes jsem v Pompu viděla dokonalou plyšovou pandu.. hned jsem si na Tebe vzpomněla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač Anne!:)
      Vážně? Tak to musím v nejbližších dnech navštívit Pompo! <3

      Vymazat
  3. nežer to budeš tlustá jak já a poblijou se z tebe lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nežeru já to jen peču :DDDD A ty nejsi tlustá!!!

      Vymazat
  4. Tydle šneky dělá i moje mamka ale naslano :)
    A já je miluju jsou výborný :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře! <3