úterý 23. prosince 2014

Dresden

Ahoj kočky!

Zítra už je Štědrý den! Nemůžu uvěřit tomu, jak to zase všechno rychle uteklo. Hrůza. 
Konečně jsem dozdobila všechno cukroví a dokoupila nějaké maličkosti. Řeknu vám, byla to fuška :D Už mě čeká jen příprava na štědrovečerní večeři a zabalit dárky. Na Štědrý den si chci  v klidu užívat pohádky a odpočívat a né abych stála celý den někde u plotny.
Jak jste na tom vy? Už máte vše hotové a zařízené?

Dnešní článek bude o mém sobotním výletě do Drážďan. 




mapka naší procházky po Drážďanech

Na cestu jsme vyrazili ráno v sobotu v 6:30 z Pardubic (příště bych jela klidně i dříve). Do Drážďan jsme přijeli něco málo po deváté hodině. Cesta byla pohodová a průjezd skrze Drážďany byl takhle ráno ještě docela v pořádku.
 Zaparkovali jsme v obchodním centru Karstadt na Prager strasse v centru města, kde jsme později i něco málo nakoupili.
 Jako první jsme zamířili do Centrum Galerie, která je hned naproti Karstadtu. Samozřejmě první zastávka v OC byla Primark a dobře jsme udělali, protože si nepřejte vidět ty davy lidí, kteří se tam postupně začali navalovat. V Primarku jsem si nakoupila docela hodně věcí (uvidíte v příštím článku). Zašla jsem si samozřejmě i do drogerie Müller, která je hned naproti. Tolik krásných věcí tam všude měli až mi zrak přecházel.

 Po dlouhé cestě a cca dvou hodinách nakupování jsme už byli hladoví tak jsme si zašli do Nordsee na jídlo. Dala jsem si výbornou ciabatu s krevetkami, mozarelou a salátem. Nabrali jsme trochu sil a po jídle jsme vyrazili na Vánoční trhy.


Na každém rohu byla krásná výzdoba a spousta míst s Vánočními trhy. Všude spousta lidí což úplně nebyl můj šálek kávy, ale s tím jsem počítala už když jsem tam jela. 
Samozřejmě jsem neodolala a dala si výborný Jahodový punč, to prostě musí být. 

Všude byla spousta roztomilých stánků s občerstvením a různými maličkostmi. Od svíček až po papuče a jiné  Vánoční i nevánoční "tretky". Ze všech stran na mě dýchala Vánoční atmosféra. 
Jediné co mi chybělo k dokonalosti byl sníh.

Na trzích byli i různé betlémy a jiné dřevěné výtvory, kolotoče a spousta dalších atrakcí což u nás v Čechách na trzích moc k vidění není.



Během odpoledne začal foukat dost ledový vítr, takže pochodování po městě se nám malinko znepříjemnilo, ale mě to vlastně ani moc nevadilo. Zachumlala jsem se do šály, nandala kapucu, dala si horký punč a  hned mi bylo teplíčko.

Při procházce městem jsme se byli samozřejmě podívat i na několik historických památek. Musím říct,  že jsem byla velmi mile překvapena kolik krásných památek se ve městě nachází.
Na fotkách jsem zachytila několik nejzajímavějších z nich.

Frauenkirche Dresden

Augustusstrasse

Katedrála nejsvětější trojice

Drážďanský zámek - foto zevnitř dvora 

Panoráma Zwinger

Zwinger - fakt krásná stavba

Opera

Katedrála nejsvětější Trojice z druhé strany a my

Po procházce městem jsme byli řádně sešleháni větrem a tak jsme si zašli na Prager strasse do Starbucks na perníkové latté a mrkvový dort, aby jsme se trochu zahřáli a nabrali síly na další nákupy.

Musím se přiznat,  že jsem se ještě jednou vrátila do Primarku pro nějaké věci a pak už byla jen v Karstadtu kde jsem šla i do klasického obchodu s potravinami.  O nákupech se dozvíte v mém příštím článku.

Celkově musím říct,  že byl náš výlet vydařený, sice jsem si připadala jako kdybych běžela maraton, jak jsem byla unavená, ale moc jsem si to užila!
Co vy? Byli jste letos v nějakém zahraničním městě na Vánočních trzích a nebo jste dali přednost našim tradičním Českým.

Přeji vám krásné prožití Vánočních svátků, hlavně v klidu a pohodě s těmi nejbližšími a ať pod stromečkem najdete vše co si přejete! :)


Mějte se krásně!

Pandička


14 komentářů:

  1. Pekné fotky, bol to určite skvelý výlet a tie budovy sú nádherné! Taktiež prajem šťastné a veselé. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pekny vylet :)

    http://curyinthecity.blogspot.com/
    Fashion&Fun PARIS
    Visit our madhouse!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné fotky, hrozně moc Ti to na té fotce s kapucí sluší! :) Krásné Vánoce
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. skvělé fotky, Dráždany jsou o vánocích nádherné! :)
    máš pěknou šálu a moc ti to slušelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji Ronny, mas pravdu Drazdany o Vanocich jsou nadherne :)

      Vymazat
  5. Krásné fotky, určitě sis výlet užila :) Těším se na příští článek, až uvidím, co sis všechno nakoupila v Primarku :)
    Krásné Vánoce! :))

    dominikasart.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. mňam tá bagetka! inka krásne fotky! a aj tebe krásne pohodové sviatky!:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře! <3