neděle 25. listopadu 2012

Proč ten víkend vždycky tak rychle uteče ?

Už skoro týden jsem nemocná. Ano už zase.  Nejdříve mě bolelo v krku pak se mi špatně dýchalo . Ke konci týdne už oboje polevilo, ale zase mi bylo špatně od žaludku :/ Tak co to jako je ? Nevadí no. Teď o víkendu nás čekalo stěhovaní - ještě k tomu, aby toho nebylo málo, že. Naštěstí jsme to zvládli všechno do puntíku jak jsem si představovala. Víkend ve víru stěhování, rodinné sešlosti a oslavy narozenin se pomalu chýlí ke konci. Ach, proč ten víkend vždycky tak rychle uteče?! Doufám, že jste si i vy víkend "užili"!

 Moji nejlepší přátelé pro předchozí týden!
Konečně jsem si včera mohla dopřát mé oblíbené sojové maso se zeleninou <3 
 Sobota 23:30 - přijela jsem z oslavy narozenin = vypadám jak vyhoukaná sovička :DDDD ( foto celého outfitu někdy v blízké době)


Giveaway na fashion - paradis

středa 21. listopadu 2012

Milý Ježíšku....

Myslím, že je ten pravý čas napsat dopis Ježíškovi. Že jste ho ještě nenapsali? Ale to je chyba vážení. Tak honem do toho!  Já ho píšu každý rok už od nepaměti . Možná si říkáte, že jsem divná a trochu infantilní, ale přijde mi to hezké a člověk si aspoň může napsat o věci, které si doopravdy přeje a jsou malinko nereálné, no né? Stejně mám z toho vždycky dobrý pocit. Dopis každý rok v ten daný večer než jdu spát  dám za okno. Ano fakt ho tam dávám. Ale musíte vycítit ten správný čas. Můj pravý čas přichází v tu chvíli kdy už se neuvěřitelně těším na Vánoce a nejde se těšit víc. O ano kouzlo Vánoc přišlo!
Budete se divit, ale každý ten rok co jsem dala za okno ten dopis druhý den ráno byl fuč. 
 Ano Ježíšek si ho odnesl! (Já vím Ježíšek neexistuje, ale pšt!)
 Dnes je pro mě ten správný den! Můj dopis pro Ježíška půjde do světa. 

Stejně si polovinu věcí budu muset koupit sama :D Nevadí!  Ještě mám 15. prosince narozeniny tak třeba  se někdo smiluje a dostanu něco co si přeju . :DDD


A co vy, už jste napsali svůj dopis Ježíškovi? :)

úterý 20. listopadu 2012

recept: Choco cookies


postup: 
Předehřejeme troubu na 180°C
Smícháme si všechny sypké suroviny tj. : mouka, cukr, kakao, soda, vanilk.cukr, skořice a sůl.
Do druhé misky dáme změklé máslo (ne rozpuštěné), vajíčka, mléko a nadrcenou čokoládu (já používám jak bílou tak mléčnou aj hořkou podle toho jakou máte rádi).
 Vezměte mísu se sypkými surovinami a vše přesejte přes sítko do druhé mísy s ostatními ingrediencemi. Pokud máte rádi oříšky můžete hrstičku přidat. Kdo má rád ještě přidejte hrstičku ovesných vloček - nemusíte. Vypracujte těsto. Těsto tvarujeme čajovou lžičkou v průměru 2 cm velké kuličky dostatečně daleko od sebe. A vkládáme do trouby na cca 9 min. Kuličky se v troubě roztečou a vzniknou z toho placičky proto je opravdu dávejte dostatečně daleko od sebe viz.foto, nebo se vám udělá jedna velká placka!!! Po vyndání z trouby se nelekejte, že sušenky nebudou úplně ztvrdlé, nechte je chvíli vychladnout a ony ztvrdnou. 







neděle 18. listopadu 2012


/Weekend/Photos/

Tento víkend byl opravdu nabitý jen co je pravda.
Jelikož moje sestřička Danielka slavila 15. narozeniny  a moje maminka měla o 2 dny později taky narozeniny tak jsme s mužem jeli v sobotu na jejich oslavu do Krkonoš.
Znáte to rodinná sešlost spousta dobrého jídla a pití :)
Sestřičky dort k 15.tinám/ Bohemia sekt rose a v pozadí jednohubky/


Dnes = neděle jsme byli s rodinou v  italské restauraci na jídlé. Muž měl Penne Luciana viz. obrázek 1. A já jelikož miluju Gnochi tak jsem si dala Gnochi Quatro Formaggi. Dlouho jsme nikde takhle nebyli tak jsem byla ráda a skvěle jsem si pochutnala :) Možná to na obrázku nevypadá zrovna vábně, ale bylo to fakt delikátní. 


Když se vrátím k pracovnímu týdnu, tak to bylo pořád dokola nic zajímavého co by stálo za zmínku akorát snad ve čtvrtek jsem dělala Čokoládové cookies tak když bude zájem můžu sem dát recept :)

O ano málem bych zapomněla. Učinila jsem objev roku - dostala jsem od jedné holčiny, kterou trénuju.
panda lékorky = nejlepší! <3 

Tento víkend byl opravdu výživný co se jídla týče. A teď zase zpět do normálu a jíme zdravě!!!



Doufám, že jste si užili víkend a přeji pohodový nadcházející pracovní/školní týden. :)



úterý 13. listopadu 2012




Svítí svítí slunce nad hlavou... 






Dneska bylo venku ták krásně! Měla jsem z toho sluníčka co se konečně zase po pár dnech ukázalo takovou radost, že jsem vám nafotila můj dnešní "outfit" :) .Nevím jak to máte vy, ale mě sluníčko vždycky nejvíce dokáže dobít veškerou ztracenou energii. 
Fotky nic moc kvalita - hold nemám zrcadlovku no :(
Mé 3 nové kousky - viděli jste v  minulém postu
Mikina/svetřík, legíny a pandí rukavice
Zimní Conversky
Kabát Promod
Kabelka Gucci






Doplňky...


A takhle u nás bylo dneska modro :)


Mějte se krásně :)

neděle 11. listopadu 2012


       /Den Martina na bílém koni/

Můj pokus o Martina na bílém koni. Program malování = pastelkou by to asi vypadalo líp no
Prosím nesmějte se opravdu jsem se snažila :DDDDDD

Ó ano, můj Martin na bílém koni sice přijel, ale bez sněhu :( Pěkně jsem mu při přání k svátku řekla, že kde je jako ten sníh?! Dostalo se mi odpovědi, že ho ztratil :DDDD  Jsem smutná, protože jsem se těšila jak zase napadne sníh a ono houby. Nevadí dávám mu ještě šanci a užiju si ještě chvíli podzimu a jeho barev!

Dneska jsem byla na nákupech a dokoupila dárečky na vánoce včetně různých mašlí a ozdůbek! Miluju balení dárku a vše co k tomu patří takže už se nemůžu dočkat až všechny dárečky zabalím!
Samozřejmě jsem neodolala a i já jsem si něco málo koupila. Aachjooo!

Mé dnešní úlovky: Mikina/svetr H&M
Pandí rukavičky <3 Takko
Tmavě modré legíny Takko

:)

Přeji hezký nadcházející týden !



středa 7. listopadu 2012

recept : Šneci z listového těsta na několik způsobů


Na přání vám sem dávám nejjednodušší recept na světě na listové šnečky, které zvládne opravdu každý :)


Rychlé/ Jednoduché / pohoštění pro návštěvu/ Ke kávě či čaji/K večeři / ....

potřebujeme:
1         Listové těsto -  samozřejmě dle množství kolik chceme šneků dělat. Jelikož nás je doma hodně tak dělám minimálně ze dvou těst a i tak je to hned pryč :D
Těsto si většinou koupím někde v obchodě už hotové za 1. mi to ušetří čas a za 2. si nemusím doma dělat tolika nepořádku. Těsto se dá koupit za celkem příznivé ceny.

Náplň :  Záleží jakou náplň chceme dělat. Já osobně je dělám na sladko i na slano.

Sladké varianty: 

  •  Pudinkové - uvaříme si jeden vanilkový pudink dle návodu. Necháme ho chvíli vystydnout a pak přidáme cukr podle chuti. Na předem vyválené těsto nanášíme pudink tak 4 mm vrstva po celé ploše. Poté chytneme na jednom z konců a zabalíme. Vznikne nám z toho taková roládka, kterou pak rozkrájíme na asi 2 cm široké proužky/šneky. Ty poté dáváme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem předehřáté troubě na cca 180 °C  přibližně 25 minut, ale záleží jakou máte troubu. Takže to chce hlídat a až to bude tzv. do zlatova tak to vytáhneme. Necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme jíst :)
  • Ořechové - Nameleme si nejlépe vlašské ořechy ( nebo koupíme už namleté) cca 100 g . Těsto potřeme trochou mléka smíchaného s javorovým sirupem. Stačí opravdu trošku, na to nasypeme po celé ploše ty oříšky a zase opakujeme postup jako u pudinkové varianty - zabalíme - nakrájíme  - natřeme vajíčkem - pečeme - cukrujeme - jíme :)
  • Marmeládové - zase to stejné jen vezmete marmeládu co doma máte nejlépe tedy jahodovou, nebo jakou prostě máte rádi  potřete vyválené těsto a opakujete postup.Jen bych doporučovala slabší vrstvu, aby vám marmeláda nevytekla při pečení na plech.
  • Tvarohové - 1 tvaroh smícháme s jedním vanilkovým cukrem zakápnete trochou javorového sirupu a zase natíráte na předem vyválené těsto.
Určitě je i spousta jiných sladkých variant, ale já nejčastěji dělám právě tyhle.

Slané varianty :
  • Sýrové - Plátky jakéhokoliv sýra ( já nejčastěji používám Goudu, nebo eidam), ale dá se určitě i niva....rozprostřeme na předem vyválené těsto - zabalíme /natřeme vajíčkem /na vrch trochu posolíme /dáme péct.
  • Šunkové/ Slaninové - buď používám Schwarzwaldskou šunku nebo slaninu. Zase rozprostřu na těsto a opakuji stejný postup jako u předchozí varianty.
Myslím, že na tom není rozhodně co zkazit. Tak doufám, že vám bude chutnat.








úterý 6. listopadu 2012

/Hurt/Pirates of the Caribbean/Food/..

Mé první listopadové dny nezačali zrovna tak jak bych si představovala. V pátek na tréninku jsem si něco udělala s nohou a do dneška na ni nemužu došlápnout prostě. Nemám ji napuchlou a zlomené to taky nemám, ale jakmile šlápnu plnou vahou na patu tak to bolí . Tak si asi dokážete představit jak jsem si užila víkend. Ale víte co k mému velkému překvapení jsem si ho vážně docela užila. S pár pomocníky, kteří mi pomohli trochu od bolesti.

Moji pomocníci  od bolesti: Hřejivá panda <3 ,Topvet -masážní gel astroregen, Obinadlo a chladící gelová páska. Luna -MG - Magnet, který pomáhá asi ze všeho nejvíc.  - Snad jsem nikoho nepohoršila svou obnaženou nohou .

S mužem jsme po dlouhé době postupně shlédli všechny 4 díly Pirátů z Karibiku. Mám ráda tyhle filmy kde je nějaká akce. Johny Deep alias Jack Sparrow je navíc výborný herec, který filmu dodal věcný důvtip společně s krásnou mladou Keirou Knightley a Orlandem Bloomem. Nemluvě o krásném prostředí karibského moře <3
Dle mého názoru je stejně nejlepší ten úplně první díl. Četla jsem něco o 5tém díle tak jsem tedy zvědavá jestli překvapí, nebo zklame.

Piráti...

V sobotu večer jsem pekla ořechový dort na nedělní oslavu narozenin.Nějakým nedopatřením jsem zapomněla vyfotit celý, takže aspoň kousek.

A v pondělí jsem pro změnu pekla sladké(ořechové, pudinkové, tvarohové, jahodové) a slané (slaninové, sýrové) šneky z listového těsta. 

Ano, i mě už dorazil včera můj 1. Ladybox. Jsem spokojená  :)


z obalu knihy "řekněte si Maňána" , mé červené korále a méďovní záložka.


Tak nezapomeňte odpočívat!


Ještě vám sem připojuji odkaz na Giveaway k neobyčejné a milé blogerce Vivi. Tak KLIK
A ještě jeden odkaz na jednu pěknou Giveaway k Tině KLIK