středa 6. června 2012

Amor fati....saltare

Jako malá holka  jsem si myslela, že bych bez tance žít mohla, protože jsem to brala jako povinnost jít 3-4 krát týdně trénovat dostávat sodu jezdit na soutěže atd už od svých 6 let . No ale tehdy už jsem byla trošku starší a když jsem si vybírala kam půjdu na střední školu a jelikož jsem si vybrala Trutnov tu "lehčí školu", protože to byl ten debilní rok kdy mohla být jen jedna přihláška (zas výmysl tech "chytrých hlav hore") tak jsem ač nerada musela skončit s tancem. V té době jsem dělala latinu a výrazový tanec (scénický) a prostě by se to všechno krylo a nestihla bych ani jeden trénink prostě nic. Popravdě mě to štve do teď , ale tenkrát nebyla jiná možnost buď budu mít maturu a něco ze mě bude a nebo budu tancovat. Tenkrát jsem sekla s tancem a myslela, že je to na vždy.Tak to byla 5ti  letá "pauza".
Má úplně poslední vystoupení tenkrát .
Chci tu postavu zpátky :_(


Vlastně po střední jsem šla ještě na jazykovku a  až když jsem se přestěhovala do Pardubic kvůli výšce tak jsem si našla přítele a ten mě doslova přemluvil ať zkusím tancovat street dance v t-bass, že když jsem už tancovala tak mi to půjde bez  problému. Jako chytlo mě to hned. Takže jsem šla okamžitě do taneční skupiny T-bass kde i když nebyl nejlepší kolektiv tak mě to prostě baví. Na ten popud jsme vlastně s přítelem začali učit děti u nás ve Svítkově právě ten street.
Nedovedete si představit jak moc mě baví ty děcka učit vidět ty pokroky na nich atd. Je to fajn vidět, že je to baví a že si to užívají stejně jako já.
Jediné co mě štve, je to že v ČR tanec vlastně téměř vůbec není podporován v médiích ani celkově  třeba tak jako zpěv. Jen když si vezmu kolik pořadů soutěží a všeho možného se točí kolem zpěvu tak jich jsou u nás stovky . Jinde ve světě je to o něčem jiném tam je větší podpora v tom tanci. U nás pomalu ani lidi nevědí jaké všechny druhy či styly tanců existují pokud se zrovna tanci sami nevěnují. Co lidí se mě už ptalo a co je to ten street dance ?! Tak kdo by nevěděl tak http://cs.wikipedia.org/wiki/Street_dance .Je to podle mě škoda , že se tomuhle odvětví nevěnuje víc pozornosti, protože u nás v ČR je spousta tanečních škol a skupiny co se týče streetu cca v každém kraji aspoň 4. To nemluvím o ostatních stylech které se učí i na Základních uměleckých školách atd. tech je aspoň minimálně 200 v každém kraji. To by člověk neřekl :D

Jinak dneska mám zrovna trénink (každou středu od 18 H.) se strašně těším na ně, i když mě občas serou :D že zlobí tak stejně je mám mrtě ráda. 

děcka moje ve výru tance na soutěži....

Letošní vystoupení T-bass Pardubice 1 a T-bass Pardubice 2

.....est vitae



6 komentářů:

  1. sem šla taky na poštovku jenom kvůli tomu, že se všude říkalo, že je tam lehká matika XDDDDDD

    OdpovědětVymazat
  2. super, že jsi se k tomu vrátila a že tě to stále tak baví :))

    OdpovědětVymazat
  3. Pandi,já miluju tanec (6 let jsem tancovala "street") a musím říct, že tenhle tvůj článek se mi přesně trefil do mojí taneční noty ;-).
    Paráda!
    Vivi
    P.S. Děkuju za úžasný komentář u mě na blogu. Zlatíčko jsi.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jsem ráda, že jsem se ti trefila do noty :) To mě těší :) Za komentář mi děkovat nemusíš hlavně není zač ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře! <3